Het gesprek over condooms aangaan kan soms lastig zijn, maar is cruciaal voor een gezonde en veilige seksuele relatie. Op Condoom.nl delen we praktische tips om dit belangrijke onderwerp bespreekbaar te maken. Van het kiezen van het juiste moment tot het overwinnen van schroom, onze gids biedt eenvoudige strategieën om open en eerlijk met je partner te communiceren over bescherming. Ontdek hoe je samen met vertrouwen en respect kunt navigeren door deze gesprekken, waardoor jullie beiden meer kunnen genieten van het moment.
Al toe aan de eerste keer seks. Of misschien heb je al een aantal keren seks gehad maar weet je niet goed hoe je het met je bedpartner over condooms kunt hebben. Je bent er zeker van om het veilig te gaan doen, maar zodra het moment is aangebroken durf je er niet over te beginnen. Ben niet bang het te verpesten door een condoom tevoorschijn te halen.
Wacht niet tot je partner erover begint, neem het voortouw. Wil hij niet veilig vrijen? Als je begint aan je vrijpartij is het te laat, zonder dat je het in de gaten hebt doe je het onveilig en loop je enorm risico op een soa of ongewenste zwangerschap. Hier kom je pas achteraf achter, het besef dat je het niet veilig hebt gedaan en welk risico je hebt genomen. Om niet verzeild te raken in een dergelijke situatie hebben we hieronder het antwoordt op de vraag:
Voor velen blijft het lastig om op het juiste moment over condooms te praten. Ben niet bang, schaam je niet, het gaat om je eigen gezondheid. Veiligheid staat voorop. Vaak verwacht het meisje dat hun partner aangeeft het liever met condoom te doen. In de meeste gevallen blijft dit een ongemakkelijke situatie voor velen. Neem in dit geval het voortouw en vertel dat je veilig wilt vrijen.
Tip: Haal vooraf een condoom te voorschijn en laat zien dat je het veilig wilt doen. Dit zal veel vertrouwen opwekken.
Accepteer geen smoesjes om het niet veilig te doen. Je kan ook gewoon meteen eerlijk zijn en zeggen dat je geen vervelende ziektes wilt oplopen: “Ik doe het met condoom.” Als je dit zegt weet de ander genoeg en kan er ook geen onduidelijkheid ontstaan.
Zorg ervoor dat je je condooms snel en makkelijk voor handen hebt. Je nachtkastje is daar een goede plek voor. Maak het spannend en niet ongemakkelijk. Kijk ondeugend en open het condoom of het de normaalste zaak is. Ben je nog niet handig in het openen en omdoen van condooms, oefen dan thuis op een banaan of komkommer.
Als je van tevoren al weet dat hij het er niet meteen mee eens is kun je je alvast voorbereiden op een aantal antwoorden...
Hij zegt: "Sex met condoom is niet echt" Antwoord: “als het niet veilig is kan ik ook niet genieten van seks op mijn manier”
Hij zegt: “Ik krijg het condoom niet om” Antwoord: “Kijk, ik zal het even voordoen” Lees hier hoe een condoom aan te doen.
Hij zegt: “Het condoom zit niet fijn” Antwoord: “We kunnen een ander merk proberen of een andere maat condoom?”
Hij zegt: “Ik word hier niet echt opgewonden van” Antwoord: “Zonder condoom voel ik me niet veilig dus kan ik ook niet opgewonden raken”
Hij zegt: “We houden toch van elkaar? Dan vertrouwen we elkaar toch wel?” Antwoord: “Juist omdat we zoveel van elkaar houden wil ik er zeker van zijn dat we allebei veilig zijn, en sommige mensen weten niet van zichzelf dat ze een ziekte hebben.
Het komt ook vaak voor dat mannen opgelucht zijn als jij erover begint. Dat heeft ermee te maken dat hij geen reden heeft om een condoom te gebruiken. Juist als je een condoom gebruikt zorg je goed voor elkaar en voor jezelf. En als hij blijft zeuren en je zelfs wilt verlaten, dan moet je er over nadenken om afscheid van hem te gaan nemen.
Hoe om te praten over het gebruik van een condoom. Wat te zeggen als je bescherming wilt gebruiken. Manieren om het plezier te maximaliseren bij het beoefenen van veiliger seks zonder ongewenste zwangerschap of SOA's.
Tegenwoordig kun je condooms kopen in verschillende lengtes, breedtes en vormen. Ze kunnen recht of wijd uitlopend zijn, geribbeld en gestippeld om de stimulatie te verbeteren, ontworpen om ejaculatie, opwarming, afkoeling, ultradun voor een natuurlijker gevoel of latexvrij voor mensen met een allergie te vertragen - de lijst gaat maar door.
Sommige mensen hebben moeite met het gebruik van condooms, waardoor ze ze niet willen dragen. Hier zijn enkele oplossingen voor veelvoorkomende condoomproblemen om de wegversperringen te helpen verwijderen wanneer u onderhandelt over condoomgebruik:
Probleem: verminderd gevoel van de penis
Oplossing: zoek dunnere condooms - hoewel ze misschien iets duurder zijn, is het verbeterde gevoel de moeite waard. En voeg een druppel siliconen glijmiddel toe aan het uiteinde van het condoom, evenals glijmiddel aan de buitenkant van het condoom wanneer het is aangebracht voor extra glijvermogen en gevoel.
Probleem: ongemakkelijk op penis
Oplossing: er zijn zoveel verschillende maten en vormen condooms. Probeer verschillende uit - je kunt zelfs proberen met ze te masturberen om te experimenteren - totdat je de juiste pasvorm voor je hebt gevonden.
Probleem: allergisch voor latex
Oplossing: Latexallergieën komen vrij vaak voor, u beseft het misschien niet eens, maar een lichte latexallergie kan de oorzaak zijn van uw ongemak. Latexvrije condooms zijn gemakkelijk te verkrijgen en kunnen het verschil maken voor uw comfort.
Probleem: een condoom omdoen kan de stemming verpesten
Oplossing: verbeter je vuile praatvaardigheden om condoomgebruik heter en naadlozer te maken - in plaats van dat het een onderbreking is, pak dan een condoom en zeg: "Ik kan niet wachten tot je dit omdoet, zodat we het naar een hoger niveau kunnen tillen ”.
Probleem: het krijgen van een condoom onderbreekt dingen
Oplossing: in plaats van de stroom te onderbreken en een condoom in de badkamer of waar dan ook te gaan zoeken, heb je condooms bij de hand. In nachtkastjes, in je tas, in je auto of in je kluisje... zorg er gewoon voor dat je de vervaldatums controleert en alles weggooit dat is blootgesteld aan zon of hitte.
Probleem: je erectie verliezen bij het gebruik van condooms
Oplossing: probeer het vrouwencondoom. Dit wordt in de vagina of anus ingebracht in plaats van op de penis te worden gerold. Wanneer de penis minder vernauwd aanvoelt, kan het gemakkelijker zijn om hard te blijven..
In de greep van passie is stoppen met het aanbrengen van een condoom misschien het laatste waar je aan denkt, vooral als je alcohol hebt gedronken. De eerste stap om voorbereid te zijn, is condooms bij je te hebben, zodat je er altijd een bij de hand hebt. Dan kun je het condoom op een deel van het voorspel plaatsen. Dit zou minder humeurig moeten zijn dan een soa krijgen.
Je hoeft je niet te schamen om over condooms te praten, maar het is niet ongebruikelijk om je een beetje verlegen te voelen. Overweeg om condooms te gebruiken als een positieve gezondheidskeuze, om zowel uzelf als seksuele partners te beschermen. Als een partner er niet over wil praten of weigert een condoom te dragen, is het belangrijk om uw eigen gezondheidsbehoeften voorop te stellen.
Het helpt ook om het onderwerp van condooms al vroeg aan de orde te stellen wanneer er nog tijd is om erover te praten, in plaats van het risico te lopen in de hitte van het moment voorzichtigheid in de wind te gooien.
Condooms zijn ontworpen om zwaar gebruik te weerstaan en als je de juiste maat en pasvorm koopt en ze volgens de instructies gebruikt, is het zeer onwaarschijnlijk dat ze breken- hoewel het belangrijk is om voorzichtig te zijn als je scherpe nagels hebt of sieraden draagt. Het is ook niet waar dat het gebruik van twee condooms veiliger is dan een. Dit maakt ze eigenlijk meer kans om te breken. Vergeet niet dat condooms de enige anticonceptiemethode zijn die helpt beschermen tegen zowel zwangerschap als seksueel overdraagbare aandoeningen en ze worden gratis verstrekt in veel seksuele gezondheidsklinieken, huisartsenpraktijken en gezondheidscentra op de universiteitscampus.
Het is altijd beter om te voorkomen dat je een soa krijgt in plaats van op soa behandeling te vertrouwen - sommige virussen blijven altijd in je lichaam en gonorroe wordt bijvoorbeeld resistenter tegen antibiotica.
Als u zich zorgen maakt dat u een risico hebt genomen, is het belangrijk om hulp te zoeken.
1. Bedpartner heeft een soa
2. Hij kan de vrouw niet klaar laten komen
3. Een gescheurde condoom/ongewenste zwangerschap
4. Hij komt te snel klaar
5. Zij vindt zijn naakte lichaam niet aantrekkelijk
6. Niet klaarkomen
7. Dat hij slecht is in bed
8. Dat zijn penis te klein is
9. Dat zijn partner denkt dat hij geen ervaring heeft
10. Ongemakkelijkheid na de seks
1. Hij wil geen condoom dragen
2. Bedpartner heeft een soa
3. Een gescheurde condoom/ongewenste zwangerschap
4. Hij vindt haar naakte lichaam niet aantrekkelijk
5. Hij neemt geen genoegen met ‘nee’
6. Bedpartner wil iets wat zij niet wil
7. Dat haar lichaam iets onverwachts doet
8. Hij komt niet klaar
9. Zij komt niet klaar
10. Dat ze slecht is in bed
Meer blog items binnen
Direct naar: